TA Autotransport 052/234-200

AVANTURISTIČKI VIKEND U PRIJEDORU

Prijedor je grad u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine sa značajnim prirodnim bogatstvima od koji se posebno ističu planina Kozara i rijeka Sana, te brojna izletišta i prostori uređeni za boravak turista koja pružaju mogućnosti za aktivan odmor.

     Kozara je planina koja svojom ljepotom i privlačnošću nudi mnogo ljubiteljima prirode tokom cijele godine. U centralnom dijelu planine smješten je istoimeni Nacionalni park i predstavlja idealno odredište za ljubitelje prirode.Centralni dio Nacionalnog parka i planine Kozare je područje Mrakovice, gdje je podignut i memorijalni kompleks u spomen na borce poginule u Drugom svjetskom ratu.

PROGRAM PUTOVANJA : PRIJEDOR– NACIONALNI PARK  “ KOZARA”

  PRVI DAN: Splavarenje  Oštra Luka – Prijedor

      Dolazak u Prijedor. Smještaj u hotel „Prijedor“. Hotel se nalazi na obali rijeke Sane, jedne od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine. Polazak grupe na splavarenje rijekom Sanom iz Oštre Luke do Prijedora u trajanju od 6h. Za vrijeme splavarenja je organizovana kraća pauza za ručak uz rijeku. Ljubitelji sportova na vodi mogu takodje da koriste kajak, kanu, pedaline,  ali i da okušaju sportsko ronjenje sa iskusnim roniocima.  Povratak u hotel. Večera.  Slobodno vrijeme za noćni život grada .Noćenje.

  DRUGI DAN: Prijedor – Nacionalni park  „ Kozara ”

     Doručak, poslije doručka odjava iz hotela i obilazak  grada u pratnji licenciranog vodiča –Muzeja Kozare čiji nastanak datira iz 1954. godine, Spomen kuće porodice Stojanović u kojoj se nalazi zbirka istorijskih i umjetničkih eksponata ove porodice, kao i Galerije “ Sreten Stojanović “ , zatim obilazak pješačke zone grada I trga Zorana Karlice.  Prijedor je poznat kao i grad murala, gdje se svake godine  oslikava po jedan novi mural koji privlači pažnju posjetilaca.

 Odlazak u Nacionalni park „Kozara”. Smještaj u hotel  “ Monument ” na planini. Slijedi  posjeta Memorijalnom kompleksu na  Mrakovici. Obilazak spomenika, memorijalnog zida i Muzeja u pratnji stručnog vodiča. Za avanuturiste tu je popularni Avantura park “ Kozara“. Gurmanski ručak u restoranu motela  „Bijele Vode „ na Kozari uz tradicionalne specijalitete ovog kraja. Nakon ručka vrijeme za odmor i slobodne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  TREĆI DAN:

Doručak. Za ljubitelje pješečenja predlažemo odlazak pješačkom stazom do turističkog naselja Benkovac gdje se nalazi vidikovac, i  do lakaliteta Zečiji kamen gdje se nalazi vodopad.. Takodje, u  vrijeme zimske sezone moguće je i uživanje u zimskim sportovima jer za ljubitelje skijanja postoje i ski staze gdje mogu da uživaju odrasli i djeca. Polazak grupe sa Kozare uz usputni organizovani tradicionalni  ručak u etno selu “ BK Oaza” između Prijedora I Banja Luke.

ARANŽMAN   OBUHVATA:

  • 1 polupansion u hotelu „Prijedor“   
  • 1 polupansion  u hotelu „Monument ” na Kozari  
  • ručak u restoranu „Bijele Vode ”                                                                                   
  • ulaznice u Nacionalni park „Kozara”                                                                                  
  • splavarenje rijekom Sanom uz organizovan ručak  na
  • splavarenjuulaznice u Muzej na Mrakoviciusluge vođenja stručnog
  • vodiča za Prijedor i Nacionalni park ručak u etno selu „BK Oaza”  

ARAŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne troškove
  • dopl.za 1/1 sobu u hotelu „ Prijedor “ i hotelu „Monument „ 15,00 KM

CIJENA ARANŽMANA: 225,00  KM SA PDV – om ( 115,00 euro)

Napomena: Aranžman je rađen na bazi 30 putnika. 

2019. Turistička agencija Autotransport, design LOOKA