TA Autotransport 052/234-200

PRIJEDOR – K O Z A R A Vikend aranžman

Prijedor je grad u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine sa značajnim prirodnim bogatstvima od koji se posebno ističu planina Kozara i rijeka Sana, te brojna izletišta i prostori uređeni za boravak turista koja pružaju mogućnosti za aktivan odmor.

     Kozara je planina koja svojom ljepotom i privlačnošću nudi mnogo ljubiteljima prirode tokom cijele godine. U centralnom dijelu planine smješten je istoimeni Nacionalni park i predstavlja idealno odredište za ljubitelje prirode.Centralni dio Nacionalnog parka i planine Kozare je područje Mrakovice, gdje je podignut i memorijalni kompleks u spomen na borce poginule u Drugom svjetskom ratu.

PROGRAM PUTOVANJA :  PRIJEDOR – NACIONALNI PARK „ KOZARA “

  PRVI DAN: PRIJEDOR

Dolazak u Prijedor. Smještaj u hotel „Prijedor“. Hotel se nalazi na obali rijeke Sane, jedne od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine. Ručak u hotelu.

Slijedi obilazak  grada u pratnji licenciranog vodiča – Pravoslavne crkve Svete Trojice, zatim Čaršijske dzamije, Rimo-katoličke crkve Sv.Josipa,Muzeja Kozarečiji nastanak datira od 1954. godine i Spomen kuće porodice Stojanović u kojoj se nalazi zbirka istorijskih i umjetničkih eksponata ove porodice, kao i Galerije “ Sreten Stojanović ” , zatim obilazak pješačke zone grada i trga Zorana Karlice.  Prijedor je poznat kao i grad murala, gdje se svake godine  oslikava po jedan novi mural koji privlači pažnju posjetilaca.

 Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak na večeru u jedan od poznatih restorana u gradu uz tradicionalne specijalitete kuhinje ovog kraja. Slobodno vrijeme za obilazak  grada Noćenje.

  DRUGI DAN:  NACIONALNI PARK „KOZARA”

     Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i odlazak u Nacionalni park „Kozara”. Slijedi  posjeta Memorijalnom kompleksu na Mrakovici. Obilazak spomenika, memorijalnog zida  i Muzeja u pratnji stručnog vodiča. Nacionalni gurmanski ručak u restoranu “ Bijele Vode ” uz piće dobrodošlice. Slobodno vrijeme za šetnju u prirodi do polaska gdje se za ljubitelje zabave nalazi Avantura park „ KOZARA“.

ARANŽMAN   OBUHVATA :                                                                                  

  • 1 noćenje sa doručkom i ručkom u hotelu „Prijedor“                                     
  •  tradicionalna večera ovog kraja u jednom od restorana u gradu                                                                                                                                                                                   
  •  ulaznice u Nacionalni park “Kozara”                                                                    
  • ručak u restoranu “ Bijele Vode “ na Kozari                                           
  • ulaznice u Muzej na Mrakovici
  • usluge vođenja stručnog vodiča za Prijedor i Nacionalni park 

ARANŽMAN  NE OBUHVATA:

– individualne troškove 

– doplata 1/1 sobu u hotelu ”Prijedor” i hotelu   “ Monument “ po 15,00 KM    

CIJENA ARANŽMANA: 129,00 KM sa PDV – om po osobi (66,00 euro)

Napomena: Aranžman je rađen na bazi 30 putnika. 

2019. Turistička agencija Autotransport, design LOOKA