TA Autotransport 052/234-200

PRIJEDOR – KOZARA

Prijedor je grad u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine sa značajnim prirodnim bogatstvima od koji se posebno ističu planina Kozara i rijeka Sana, te brojna izletišta i prostori uređeni za boravak turista koja pružaju mogućnosti za aktivan odmor.

 Kozara je planina koja svojom ljepotom i privlačnošću nudi mnogo ljubiteljima prirode tokom cijele godine. U centralnom dijelu planine smješten je istoimeni Nacionalni park i predstavlja idealno odredište za ljubitelje prirode.Centralni dio Nacionalnog parka i planine Kozare je područje Mrakovice, gdje je podignut i memorijalni kompleks u spomen na borce poginule u Drugom svjetskom ratu.

PROGRAM PUTOVANJA : PRIJEDOR– NACIONALNI PARK “ KOZARA ”

  PRVI DAN:

        Dolazak u Prijedor. Smještaj u hotel „Prijedor“. Hotel se nalazi na obali rijeke Sane, jedne od najljepših rijeka Bosne i Hercegovine. Ručak u hotelu. Slijedi obilazak  grada u pratnji licenciranog vodiča – Pravoslavne crkve Svete Trojice, zatim Čaršijske dzamije, Rimo-katoličke crkve Sv.Josipa,Muzeja Kozare čiji nastanak datira iz 1954. godine, Spomen kuće porodice Stojanović u kojoj se nalazi zbirka istorijskih i umjetničkih eksponata ove porodice, kao i Galerije “ Sreten Stojanović ” , zatim obilazak pješačke zone grada i trga  Zorana Karlice.  Prijedor  je poznat kao i grad murala, gdje se svake godine  oslikava po jedan novi mural koji privlači pažnju posjetilaca. Povratak u hotel. Večera.  Slobodno vrijeme za obilazak  grada Noćenje.

  DRUGI DAN:

      Doručak, poslije doručka odlazak u Nacionalni park „Kozara”. Smještaj u hotel  “Monument”. Slijedi  posjeta Memorijalnom kompleksu na Mrakovici. Obilazak spomenika, memorijalnog zida i Muzeja u pratnji stručnog vodiča. Za grupe predlažemo odlazak pješačkom stazom do turističkog naselja Benkovac gdje se nalazi vidikovac I  do lakaliteta Zečiji kamen gdje se nalazi vodopad. Nacionalni gurmanski ručak u motelu „Bijele Vode“ uz piće dobrodošlice.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje. U vrijeme zimske sezone moguće je i uživanje u zimskim sportovima, jer za ljubitelje skijanja postoje i ski staze gdje mogu da uživaju odrasli i djeca. U ljetnom periodu  postoje  pješačke I biciklističke  staze za sve ljubitelje prirode, kao i Avantura park “Kozara”.

  TREĆI DAN:

    Doručak i napuštanje hotela. Usputna posjeta katoličkoj crkvi Blažene Djevice Marije, poznate kao Mehmedove crkve u Kozarcu koja predstavlja legendu ovog kraja o nesretnoj ljubavi jedne austrijanke i bosanca, zatim posjeta Kozaračkoj kuli koja se nalazi u blizini. Odlazak u jedan od obližnjih seoskih domaćinstava / restorana, gdje je organizovan ručak za grupu. Dolazak do odredišta.

ARANŽMAN   OBUHVATA :                                                                                               

  • 1 puni pansion u hotelu „Prijedor“                                                                                
  • 1 polupansion u hotelu „Monument” na Kozari
  • ručak u restoranu “ Bijele Vode ” na Kozari                                                                 
  • ulaznice u Nacionalni park „Kozara”                                                                           
  • ručak  u seoskom domaćinstvu
  • ulaznice u Muzej na Mrakovici
  • usluge vođenja stručnog vodiča za Prijedor i Nacionalni park 

ARANŽMAN  NE OBUHVATA:

– individualne troškove

– doplata za 1/1 sobu u hotelu „ Prijedo r“  i hotelu“ Monument “ 15,0 KM

CIJENA ARANŽMANA: 178,00 KM SA PDV –om po osobi ( 91,00 euro)

Napomena: Aranžman je rađen na bazi 30 putnika.

2019. Turistička agencija Autotransport, design LOOKA